::Prästens LeRoy Light of Argos::

VILTSPÅR

25/8 utnämndes Leroy till Svensk viltspårschampion. Han spårade utmärkt och bedömdes av domare Kenneth Floge med ett 1:a pris och HP, liksom mamma Winna och pappa Argos som även de belönades med 1:a med HP. Se deras placeringar på SRRS Viltspårslista 2006.

Underbar spårdag! Leroy tog igen förra spårets 2:a pris och det med råge! Mycket mer koncentrerad och hans vanliga entusiasm. Nu kände jag igen honom. Efter honom spårade mamma Winna ett klockrent 1:a med HP. (Äpplet faller inte långt från trädet.) Winna är en fantastisk spårhund, därefter var det pappa Argos tur. Mycket intresserad, gick lungt och metodiskt. En erfaren spårhund som visar var skåpet ska stå. Markerade flera viltstörningar, men återgick varje gång självmant till spåret. Ja, sa domaren "vad ska jag säga? 1:a med Hederspris för ett utmärkt spårprov."

Yeah, å Lilleman fick sin titel.


Winna, Lucia, Ulla-Britt, Argos, domaren Kenneth Floge & LeRoy

18/7 Spårade vi för domare Kenneth Floge. Leroy började. Han tvekade när jag tvekade och var inte riktigt sig själv. (Känner att jag påverkade honom lite idag, man ska helt klart lita på hunden, det gjorde inte jag. Detta märkte även domaren) Men Leroy höll sig till spåret med ett par stora ringningar och återfann spårslutet utan problem. Det blev ett 2:a pris idag för honom (kanske p.g.a mig). Argos däremot visade vart skåpet skulle stå. Domaren sa att den här killen visar tydligt att han vet vad han håller på med (även föraren...). Snygg jobbat! Ett 1:a pris till honom (tredje raka).

Det är helt klart svåra spårförhållanden i denna värme, mygg och broms förföljde oss och det är inte Argos starka sida. Men även han kom på att om man rör sig hela tiden så minskar trycket.


Leif Henriksson med Argos & Leroy

12/7 spårade grabbarna återigen galant. Denna gång i ihållande åskskur! Båda spårade klockrent och de bedömdes med 1:a pris och HP. Två blöta hundar och en ännu mer blöt förare tog sig till en väninna i närheten för att vrida ur kläder och låna torrt. Det klarnade upp efter ett par timmar och vi gick ut en promenad. Vad gör Leroy?! Jodå, han dyker från bryggan. Trodde nog att han kunde gå på näckrosbladen. Tji fick han. Nu var han återigen dyblöt, t.o.m inne i öronen. Väl uppe på land skakade han sig flera ggr för att gå ut på bryggan igen. Denna gång kollande han först stegen ner och var sedan på väg att dyka igen. Den hunden! Han är för rolig.

--------------------------------------------------------------------------------

2006, juli, återupptog vi vårt spårande efter ett helt år utan träning. Vi besökte Lennart 2ggr innan vi gick prov
5/7 för domare Leif Henriksson. Argos började. Han hade gått klockrent på träningsspåret. Knivskarpa vinklar. Solklara bloduppehåll. Tydlig återgång. Det var en fröjd att se. Hans problem nu är att han blir för "het" efter skottet, därför använde jag kedja för att orka hålla emot. Gick som en dans och bedömdes: 1:a pris med HP.

Sedan var det Lirres tur. Han riktigt trippade fram och vittrade mot skogen hela vägen mot spåret. Så mycket arbetsglädje! Lite nervöst var det allt, kände nog att det inte riktigt hunnit "klickat" för honom ännu. Han tog spåret med viss tvekan, gick lugnt och metodiskt, genade här och där, ringade, (som jag bedömer lite ovanare spårande än Argos), men ändå, han visste hela tiden var han hade spåret. Han avvek och drack vatten där det fanns (liksom Argos). Värmen låg på 28 grader, så det gällde att bunkra med det som erbjöds. Smarta killar. Lite gräs slank ner också. Inga problem att hålla koncentrationen, han markerade viltstörning en gång, men återgick omgående. Jag är så stolt. Han var så himla duktig och det slutade med bedömningen: 1:a pris med HP.

Grattis också till "syrran" Wena som deltog idag och klarade Anlagsklass för Viltspår!

Under förra vecka har både syrran Tasha och brorsan Likizo klarat sina anlagsklasser samt varsit öppen klass spår. Liksom mamma Winna och syrran Lucia som klarat två öppen klass spår hittills. Vilken viltspårsfamilj. GRATTIS!!!

Som det ser ut idag på SRRS:s Viltspårslista ligger 7 st av Argos avkommor där, samt han själv och mamma Winna (mamma till 4st av valparna). Även Argos mamma Tekla och systerdotter Biscuit finns med.

20/6 Endast 6 mån gammal klarade jag Anlagsklass för Viltspår. Jag gick samma dag som min "storebror" Kazoo som också blev godkänd i anlag denna dag. Proven utfördes för domaren Leif Henriksson och domarelev Kenneth Floge. De var mkt nöjda med vår prestation. "Vid denna ringa ålder gör han ett jättebra jobb." Matte var imponerad att jag orkade hålla min koncentration så länge. 19 min tog spåret och bedömdes som utmärkt tempo.

Å jag fortsätter träna, för jag ska bli en viltspårskung som pappa!

Jag tränade ett spår varannan vecka, först med 1 vinkel, sedan med 2 vinklar och till slut ett fullgott spår, d.v.s 4st spår totalt.

Det är sååå roligt och jag är en riktig SPÅRHUND säger matte.

Idag var hela familjen med och beundrade min spårkonst.

18/4 fick jag gå mitt första viltspår. Yeah! Vilken grej! (Det var i form av ett "första valpspår": med en spårstart, blodat ca 15 meter och ett spårslut med klöv.)

Mmmm, vilken god klöv.

Det här är livet på en pinne.

 

TILLBAKA