::Personspår::

Vi har gått spårkurs / personsök för Mikaela Hugo.

Med på kursen var Simon/Elina o Kazoo, Hedda o Xena, Micke/Ewy o Argos samt Vivieka o Scarlet (ej på bild). Vi träffades en härlig höstdag i september och tränade tillsammans, blandat av teori och fika. 6 timmar i skogen detta första kurstillfälle. Mikaela gav oss först grunderna och sedan gick vi med i samtligas spår för att lära oss av varandra. Läxa delades ut inför nästa kursomgång. (Vår läxa blev föremålsintresset!)

Andra delen genomfördes i oktober med endast Kazoo och Argos som deltagande ekipage. Fantastiska framsteg visade både hundar och förare. Argos visade upp ett enormt föremålsintresse denna gång till allas glädje, även för honom själv. Kazoo var mer spårsäker denna gång, med tanke på hans ringa ålder.

Så nu är det upp till oss själva att följa upp detta intresse och lägga egna spår samt utöka med olika svårighetsgrader. Alla tyckte det var jättekul att lära sig detta och hoppas hitta fortsättning. Det är ju en väldigt enkel aktivitetsövning.

Tack Mikaela för ditt engagemang under kursen.

Vår första kurs i spår gick vi redan då jag var liten:

Då gick matte och jag var på en s.k. "sök-/leta kurs". Det var jättekul och vi fick söka spår och leta saker i sökrutor samt äta medhavd matsäck i trevlig samvaro. (Det var andra hundar där också, både prickiga, långhåriga och med andra "defekter"... - för de liknade ju inte mig någon av dem, så då utgår jag från att det måste vara medfödda defekter, eller?)