::Viltspår 2005::

Argos blir Norsk Viltspårschampion 8/5 2005

Tävlingen utfördes i Aremark och domaren Inger Marie Höjdahl skrev i sin kritik:

"Starter sporet noe ukoncsentrert. Bruker noe tid för han tar opp sporet og gjennomförer et meget godt sporarbeid. Utreder tap på en meget bra måte. Markerer sårleie. Finner sporslut etter 15 min i meget godt samarbeid med förer."

1:a pris och därmed Norskt Championat i dag. Jippi!!

Svenska Viltspår, öppen klass:

4/6 träffade vi domaren Leif Henriksson för att avsluta vårt lilla spåräventyr för denna omgång: det blev ett, enligt domaren 1:a pris med ett "solklart" HP! I och med detta har vi rapporterat in 6st spår och toppar SRRS Viltspårslista 2005. Idag gick vi tillsammans med Winna (Leroys mamma) och även hon fick ett 1:a pris med HP! Vilken debut för i år. Grattis! Samtidigt är jag stolt att se 3st av Argos söner med på listan med anledning av klarade anlagsprov. Snyggt jobbat!

31/5 var vi återigen i spårskogen. Öga mot öga med en älg mitt i spåret, störande både före och efter mötet. Fick stanna Argos medan älgen skulle gå iväg. Hmm. Detta hade vi direkt inte tränat på. Han återtog spåret efter en del trixande, för att få sin nästa överraskning: Ingen klöv fanns vid spårslutet! Den hade blivit stulen, förmodligen av något annat djur. Räv? Domare Tomas Persson gav oss ändå ett 2:a pris för denna gångs mkt störda spårande och hänvisade till förarens goda insatser! (Man tackar)

27/5 Domare Leif Henriksson gav oss ett 1:a pris med HP. Domaren var mycket imponerad av Argos´ "lugna & metodiska spårförmåga. Han följde spåret klockrent och där domaren trodde hunden skulle få problem, gick det om möjligt ännu bättre! " (Samma dag gick även DD's Biscuit som för dagen erhöll sitt 6:e HP i rad och domaren påpekade att dessa båda hundar spårade på samma sätt och var lika spårnoga! Så nog syntes det att de var släkt!)

14/5 Domare Lotta Tamm gav oss ett 1:a pris med bedömningen "Argos är tillbaks i toppform. Utmärkt tempo. Lycka till!!" (Japp, där satt den, det har varit mkt störningar kring spårarbetet, men nu känns det som vi landat igen)

11/5 Domare Charlotte Jacobsson gav oss ett 1:a pris med bedömningen: "Startar lite tveksamt, men arbetar upp sig och är riktigt duktig på slutet. Mycket spårnoga!"

(Här klämde vi in det Norska Viltspårschampionatet, se ovan)

5/5 Domare Lotta Tamm gav oss en 2:a pris med bedömningen: "Går spåret, fast han har löptik hemma." (Med andra ord mkt svårstartad och okoncentrerat stundtals.)